Járvány

2020.05.22. 13:45

Jövő hétvégétől öt budapesti strandfürdő várja a vendégeket

A medencék vizét óránként ellenőrzik, a korlátokat félóránként fertőtlenítik.

Budapest, 2019. június 28. Egy vendég zuhanyozik a fürdõzés elõtt a zuglói Paskál Gyógy- és Strandfürdõben 2019. június 28-án. Fürdõben sajtótájékoztatót tartottak a tisztább strandokért indított közös kampányról. A fürdõhigiéné javításáért, a tisztább strandokért fogott össze a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei (BGYH) Zrt.-vel: tájékoztatási kampányban hívják fel a figyelmet a fürdõzés alapszabályaira. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én – jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. csütörtökön.

A cég vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta:

jövő hét szombattól a Palatinus, a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti strand várja a vendégeket, június 15-től pedig a Pünkösdfürdői is.

A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg – tette hozzá Szűts Ildikó.

A strandokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be

– hangsúlyozta, kiemelve ugyanakkor: jelentősen csökkenti a strandok befogadóképességét, hogy a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.

Jelezte, megkezdték az egyeztetést a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, hogy ezt a szabályozást vizsgálják felül az életszerűbb megoldások alkalmazása érdekében.

Ezek lesznek az új szabályok

 • Jegyet venni csak online lehet a cég megújult honlapján, legalábbis a nyitás utáni első időszakban, az online vásárlás lehetővé teszi a vendégek számának nyomon követését is.
 • Papucs nélkül senki nem mehet be a strandokra.
 • A sorban állóknak másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, ezt a tervek szerint felfestett piktogramok is segítik majd.
 • Betegen nem lehet a strandfürdőket látogatni, de lázmérés a bejáratnál nem lesz.
 • A budapesti strandokon a nyitás előtt nagytakarítást és fertőtlenítést rendeltek el, a közegészségügyi előírásokat maximálisan betartják – hangsúlyozták.

  Elhangzott, a nyitás után a korábbinál több takarító dolgozik majd a létesítményekben. A medencék vizét óránként ellenőrzik, a korlátokat félóránként fertőtlenítik, és óránként takarítják a zuhanyzókat, mellékhelyiségeket. Minden bejárathoz és a mosdókban kézfertőtlenítőt tesznek ki. Az öltözőket lehet használni, de a másfél méteres távolságot ott is tartani kell.

  A hat strandon összesen több mint 50 féle jegyet lehet venni, ezek közül két jegy ára drágul 100-100 forinttal, ugyanakkor a családi belépőjegyeket átalakították, ezek jelentős kedvezményeket tartalmaznak – közölték.

  A strandfürdők reggel 9 és este 7 óra között lesznek nyitva, de a vendégforgalomtól függően ez változhat.

  Borítókép: Vendég zuhanyozik fürdőzés előtt a zuglói Paskál Gyógy- és Strandfürdőben 2019. június 28-án

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!