polgármesteri közlemény

2019.04.06. 08:00

A tisztánlátás kedvéért

duol.hu

Fotó: Kállai Félix

Ismeretes, hogy Dunaújváros MJV költségvetésében szereplő 1,5 milliárd forintos felhasználási hitel kapcsán az a vád érte a városvezetést a Jobbik képviselői részéről, hogy azt politikai célokra kívánja fordítani. Erre reagálva juttatta el közleményét – A tisztánlátás kedvéért címmel – a média számára Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere.

„A bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselők ismét bizonyságot adtak arról, milyen nagymértékben tájékozatlanok a város gazdasági életével kapcsolatban. A teljes homályban lévő képviselőket emlékeztetném arra, hogy Pintér Tamás és a vele együttműködő MSZP és Gyurcsány párt 9 évvel ezelőtt 17 milliárd Ft adóssággal adta át a város irányítását a jelenlegi városvezetésnek. 2013-ban a kormányunk adósságkonszolidációjának köszönhetően sikerült csak orvosolni a helyzetet.

Az általuk félrekommunikált működési hitelnek nevezett forrás nem más, mint felhalmozási célú forrásbevonás, melyet városunk további építésére, fejlesztésére fordítunk.

A Szent Pantaleon Kórház és a sokak által igénybe vett, úgynevezett „fehér rendelő” felújítása az egyik cél, hogy a betegek korszerűbb körülmények között vehessék igénybe a szolgáltatásokat. A Dózsa mozi felújítását is folytatnunk kell, hiszen a film­kultúra szerelmeseinek bázisa, városunk építészeti öröksége. Olyan érték, amit meg kell őriznünk és méltó módon továbbadnunk. A város köztisztaságának fenntartása és fejlesztésének érdekében további gépeket és speciális berendezéseket kell beszereznünk, hogy ezen a területen is fejlődjünk. A szelektív hulladékgyűjtő-szigetek közelében további térfigyelő kamerák elhelyezése, és a rendszer fejlesztése a célunk.

Célok, tervek, megkezdett fejlesztések, amelyeket meg is valósítunk! Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy a bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselőknek csak a hatalom megszerzése a céljuk, s mint tudjuk, ezért bármire, hazugságra is képesek. Dunaújváros fejlődése helyett, inkább a rombolás a céljuk, és ezek szerint azon dolgoznak, hogy a városlakók minél rosszabbul érezzék magukat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!