Női Vízilabda

2018.01.29. 14:30

Újvárosi dominancia a válogatottban

A magyar női vízilabda-válogatott a Hajós-uszodában világliga-csoportmeccsen az orosz csapattal mérkőzik, keretében a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics hat játékosával.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta négy találattal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe Fotó: Ady Géza

Bíró Attila szövetségi kapitány a hét végén nevezte meg, kikre számít a bő keretből a ma 18.30 órakor kezdődő találkozón, amelyen a fantasztikus hangulat és a telt ház már garantált, hiszen a Carpathian Brigade ezúttal is buzdítani fogja a lányokat. A tizenhármas csapatba, milyen jó ezt kimondani, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese delegálta a legtöbb játékost: Kiss Alexandra kapus mellett Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina, Vályi Vanda és Horváth Brigitta képviseli a klubot.

A magyar együttes az első csoportmérkőzésen egy góllal legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, most is ugyanannak a csapatnak szavazott bizalmat a kapitány: – Azt szeretném látni, hogy a lányok képesek-e kétszer közel ugyanazon a szinten teljesíteni. A spanyolok elleni meccs után nagyon elégedett voltam, bízom benne, hétfőn is mosolygós arcokat láthatunk – fogalmazott a szövetség honlapjának.

A mérkőzést követően, kedden a válogatott Görögországba utazik, ahol csütörtöktől sorrendben Olaszország, Németország, Görögország és Izrael ellen vívja az új sorozat, az Európa-kupa selejtezőt. A kapitány erre a tornára is keretet hirdetett, ide a DUE-Maarsk gárdájából négyen mehetnek. Kiss és Garda a kimaradó, a kapusoknál ezúttal Kasó és Lekrinszki bizonyíthat, Keszthelyi, Szücs és Garda helyett pedig a Csabai, Kuna, Kövesdi hármas kap lehetőséget. – Az Európa-kupában bátran kísérletezhetek, kíváncsi vagyok, ez a tizenhárom játékos mire lesz képes leginkább az olaszok és a görögök ellen. A másik két mérkőzést nyilvánvalóan bármilyen összeállításban kötelező megnyernünk, szóval a továbbjutásunk nem lehet, hogy kérdéses legyen – indokolt a kapitány.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy szombaton kisorsolták az Euroliga negyeddöntőinek párosítását. A Barcelonából második helyen továbbjutó Dunaújváros a csoportgyőztesek közül az olasz Cataniát kapta. Az első mérkőzés február 24-én lesz a Fabó Éva Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!