fontos mérkőzés következik

2018.09.14. 11:50

Szorgalommal, alázattal kell játszani vasárnap este

A labdarúgó NB III. Közép csoportjának harmadik helyén álló Dunaújváros PASE együttese vasárnap 18 órakor a Kecskeméti TE gárdáját fogadja a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

A dunaújvárosiak múlt héten kinevezett vezetőedzője, Lőrincz Emil a tegnapi sajtótájékoztatón először a Paksi FC II. elleni döntetlent értékelte, majd a vasárnapi találkozó esélyeiről beszélt. – A paksi mérkőzés első félidejében teljesen rendben voltunk. A két lőtt gólon kívül még legalább négy komoly gólszerzési lehetőségünk volt. Ebben az időszakban eldönthettük volna a mérkőzést. A szünet után viszont egyáltalán nem tetszett a csapatom produkciója. Az ott mutatott visszafogott játék teljesen érthetetlen volt számomra. Azóta is kutatjuk a visszaesés okát, amiben lehet, hogy a múlt heti edzőváltás is közrejátszott. Lehet, ez mentálisan, pszichikailag negatívan hatott egyes játékosokra. A következő ellenfelünk semmivel sem lesz könnyebb, mint az eddigiek. A mérkőzés lehet könnyű, de nagyon nehéz is. Ez attól függ, hogy mi milyen játékot produkálunk majd. Szorgalommal, alázattal kell játszanunk, de sok minden fejben dől el. A paksi első félidei játékra azonban lehet építeni. Farkas Viktor, Tóth Tibor és Zvara Dávid bajlódik kisebb sérüléssel, de remélem, mindhármukra számíthatok a hétvégén.

Sándor Tamás, Lőrincz Emil és Dorogi Renátó is bízik a vasárnapi sikerben
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A játékosok közül Sándor Tamás sem volt elégedett a paksi egy ponttal.

– Jól kezdtük a meccset, és az egyenlítő találatra is azonnal válaszoltunk. A második félidőben nagyon korán kaptunk gólt, ami zavart okozott a csapat játékában. Amennyiben az első játékrészben mutatott teljesítményt a kecskemétiek ellen megismételjük, akkor nem lehet gond a három pont megszerzése.

A hetedik forduló további párosítása a következő: SZEOL SC – Taksony SE, Iváncsa KSE – FC Dabas, Szeged-Grosics Akadémia – Paksi FC II., Kozármisleny FC – Hódmezővásárhelyi FC, Makó FC – Szekszárdi UFC, Bp. Honvéd-MFA II. – Rákosmente KSK, Szentlőrinc SE – Pécsi MFC.

A hét végi forduló előtt érdemes egy pillantást vetni a bajnoki táblázatra. Az eddig lejátszott hat forduló során a dunaújvárosiak 13 pontot szereztek, e teljesítményel a harmadik pozíciót foglalják el a tabellán. A bajnokságot jelenleg az öt győzelmet begyűjtő szegediek vezetik.

Az újonc Kecskemét érkezik

A középpályán biztos pontnak számító Dorogi Renátó szerint dominálni kell a Kecskeméti TE ellen. A labdarúgó a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte:

– Pakson egy jó első félidőt követően mindkét csapat fizikálisan teljesen visszaesett, ami rányomta a bélyegét a második játékrészre. A következő ellenfelünk most jutott fel a megyei első osztályból, de ennek ellenére erős csapatnak számít, és komolyan kell venni a találkozót. Amennyiben az akaratunkat hazai környezetben rájuk erőltetjük, nem lehet probléma a győzelem megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!