Majdnem ezer résztvevővel

2018.02.27. 13:30

Fejér Megyei Diáknapok Dunaújvárosban

Három nap, több mint harminc középiskola, közel ezer résztvevő. Április 13. és 15. között, a Fejér Megyei Diáknapokon a megye középiskolásai tizenkét művészeti kategóriában mérik össze tudásukat.

Balla Tibor

Nagy múltú verseny 

A kulturális seregszemlét az 1960-as évek óta rendezik meg Székesfehérvár és Dunaújváros önkormányzatának támogatásával – évenként váltva – a megye két legnagyobb városában.Idén már tizenkét kategóriában versenyezhetnek a középiskolások: a legújabb terület a médiakommunikáció, ahova plakátterveket, hangspotokat, reklámfilmeket és kritikákat várnak a szervezők. Idén a versenyzők összesen hét színpadi és öt egyéb kategóriában (szólóének, társasének, kórus; vers- és prózamondás; diákszínpad; könnyűzene; népdal, népzene, néptánc; komolyzene, szólóhangszer, kamarazene; sótájm; képző-, nép- és iparművészet; honismeret; irodalom; fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok; médiakommunikáció) mutathatják meg tehetségüket.

Zsűrik, díjak

A neves szakemberekből álló zsűri az arra érdemes produkciókat arany, ezüst, bronz oklevelekkel ismeri el. A legkiemelkedőbbek kategóriadíjat, illetve különdíjat kapnak, és felléphetnek a Diáknapok záró gálaműsorában. Gazdára talál a megye és a két rendező város nagydíja, a közönségdíj, valamint a fesztiváldíj is.

Minden évben találkozni különleges produkciókkal Fotó: DH-archív

Még lehet jelentkezni

A középiskolák által kijelölt pedagógusok március 12-ig tudják a fellépőket és produkciókat regisztrálni az online nevezési felületen, ahol csak a kapcsolattartók tudnak nevezni. Megváltozott a pontszámítási rendszer is: az iskola benevezett produkciójának pontszámát a benevezett produkciók számához arányosítják, így a fesztiváldíjat a legeredményesebb iskola viheti haza.

A helyszín: Dunaújváros

A központi helyszín a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza lesz, itt működik majd az információs és regisztrációs pult, és az intézmény ad otthont több színpadi kategóriának is. A vasárnapi gálaműsort szintén itt rendezik meg. A show-t Szakál Attila koreográfus-rendező állítja színpadra. További helyszínek a Széchenyi gimnázium, a Béke étterem és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A produkciók megtekintése mindenki számára ingyenes. Önkéntesek jelentkezését is várják a különféle munkák segítésére, fotózásra, videózásra, könnyebb fizikai munkák elvégzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!