Dunaújváros

2012.09.06. 07:34

Tanmesék pokoljáróktól: józanul meséltek a függőségről

Dunaújváros - Számos megspórolandó egyéni életúttal szembesülhet az, aki belehallgat a drogambulancia elterelő előadássorozatába.

Szabó Szabolcs

A Magyar Református Egyház Újváros Drogambulancia új, szenvedélybeteg életutakat bemutató sorozatának első őszinte beszélgetésén Kubiszyn Viktor, a Drognapló című könyv szerzője osztotta meg saját tapasztalatait önpusztító szerhasználatáról, a pokolból kivezető útról, és arról, miért nem éri meg lecsúzni oda, ahonnan nagyon nehéz a visszatérés.

A Petőfi utcában található drogambulancia közösségi tere egy kis szoba. Benne jó pár tizenéves, akik láthatóan nem masszív szerhasználók, ám kiváncsiak egy olyan zaklatott pokoljárásra, mint Kubiszyn Viktoré.

A Drognapló című kötet szerzője részletesen beszél drogkarrierjéről, a le- és visszaszokásról, arról, hogy miként próbálta kidugni fejét a mocsárból, amibe magától került. A fiatalok pedig hallgatják Kubiszyn monológját, amely rendre arra a józan alapállásra tér vissza, hogy tisztán minden jobb és nem éri meg kockáztatni.

Mindez egy pozitív tanmese számtalan, ki nem kényszerített nyomorult kitérővel. A zsákutcába jutott szerhasználók többségének privát sztorija azonban nem ilyen véget ér. Beszéljünk akár legális és társadalmilag elfogadott, vagy illegális szerekről.


 
A gondban lévőket továbbra is számos szolgáltatással és tanáccsal várja a Petőfi utcai ambulancia. A kérdezőket, a téma iránt érdeklődőket pedig a szerda este elindult sorozat csábítja, amelyből rengeteget lehet és kell is tanulni.
    



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!