Dunaújváros

2012.12.07. 19:58

Kikötők és Duna-stratégia

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében december 11-én, jövő kedden rendezik a DaHar Támogató Fórumot.

Dunaújvárosi Hírlap

A rendezvényre várják a Dunaújváros és környéki kisés közepes vállalkozások képviselőit, a térségi önkormányzatok vezetőit, a Dunaújvárosi Főiskola Duna-stratégiai igazgatóját, valamint a civil érdeklődőket. A találkozó céljáról és a tavalyi esztendőben megkezdett dunai kikötő-fejlesztési programról kérdeztük Rédli László projektmenedzsert.

– A DaHar (Danube Inland Harbour Development) a dunai belvízi kikötők fejlesztésére létrejött projekt Dunaújváros önkormányzatának vezető partnerségével és nyolc ország részvételével valósul meg – mondta el Rédli László. A 2011 áprilisától 2014 márciusáig tartó program célja egy integrált dunai stratégia megteremtése. Ahhoz, hogy a program résztvevői fejlesztéseikhez további támogatási forrásokat tudjanak rendelni, helyi akciótervekre, politikai ajánlásokra van szükségük.

A projekt munkatársai már végiglátogatták kilenc partner kikötőjét, ahol úgynevezett belvízi kikötői szemináriumokat tartottak, most kezdték szervezni a DaHar Támogató Fórumokat Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Szlovákiában, Ausztriában és itthon. Minden országban, különböző célcsoportokra bontva, három ilyen találkozót rendeznek. A helyi kamara nem csak a helyszínt biztosítja a találkozóhoz, hanem a kis-és középvállalkozókat is mozgósítja, s meghívták a rendezvényre a térségi önkormányzatok vezetőit, a Dunaújvárosi Főiskola Duna-stratégiai igazgatóját, a legnagyobb létszámú szakmai civil szervezetek (például a HÍD és az OMBKE) tagságát.

A december 11-i DaHar fórum helyszíne a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Székházának konferenciaterme (Latinovits utca 10), kezdés 15.30-kor. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!