Dunaújváros

2015.01.13. 17:05

Hatalmas gödör tátong a helyszínen

Dunaújváros - Fontos kérdést tett fel az egyik érintett lakó: lehet, hogy párját ritkító felfedezésről van szó?

Pekarek János

Egy nap két olvasónk is panaszkodott a Kossuth Lajos utca 2-ből: a ház előtt álló parkolóra. Pontosabban arra, hogy a parkoló egy része zárva a forgalom, azaz a parkolás elől.

Az ügy egy hónapja kezdődött (időközben dokumentáltuk is a helyzetet egy fényképpel), amikor az egyik parkoló amúgy szépen kitérkövezett talaja beszakadt.

Ezután a térkövekből alkotott egy kisebb gúlával akadályozták meg, hogy autók zökkenjenek a lyukba. Majd korlát zárta el a rossz részt.

Ám a vasoszlopokra kötött piros-fehér műanyagszalag mögött napokig nem történt semmi. Aztán, fényképünk megjelenése után (bár tudjuk, hogy nem azért...) megindult a munka. Mégpedig a feltáró jellegű ásatás amivel nincs gondunk, mert valóban helytelen és célszerűtlen lett volna úgy kijavítani a gödröt, hogy nem tudjuk, mi van alatta.

A lakóknak sem ezzel van gondja. Sokkal inkább azzal, hogy miután kiástak egy, az eredetinél sokkal nagyobb gödröt, mára már egy hatalmas barlangot vájt a víz löszös talajba.  Mielőtt ismét leállt volna a munka az egyautónyi parkolóhely két szomszédját is elkerítették a forgalom elől.

A Kossuth utcai, tönkrement parkolók: felújításuk folyamatban Fotó: A. G.

Most tehát már három parkolóhely használhatatlan. Egyik panaszosunk jó adag szarkazmussal feltette a kérdést: vajon mit találhattak az építőmunkások a parkoló alatt? Megoszthatják-e a felfedezésből származó hasznot a parkolók építését annak idején anyagi hozzájárulásukkal támogató lakókkal?

A munka valóban egy felfedezés miatt áll: a víz hatalmas gödröt vájt a löszös talajba. Mifelénk ez, sajnos, nem ritka. Ezért kellett elkeríteni a szomszédos parkolókat is. A munka folytatásáról még nincs információnk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!