Dunaújváros

2013.04.10. 16:55

Fogd a kezem - szombaton

A maga nemében páratlan és nagyon figyelemre méltó lehetőséget kínálnak a Széchenyi István Gimnázium tanulói és pedagógusai szombaton a szerethető programokat kedvelőknek.

Körmendi Erzsébet

A Széchenyi István Gimnázium április 13-án, szombaton "Fogd a kezem..." mottóval közös koncertet rendez a budapesti Parafónia zenekarral és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon gondozottjaival. A lélekemelő hangverseny köré olyan programot csoportosítottak, amely a jóérzésű és a segítséget, emberi értékek előtérbe helyező emberek nagyra értékelhetnek.

 

A széchenyisek két éve paprikás krumplit főztek az idősotthon lakóinak - képünkön  Szendrődi Dalma segít Terike néninek (Fotó: Lázár Zsolt)

A 11 órakor kezdődő program mottója: Fogd a kezem... Meghívtak rá olyan iskolákat, akikkel a közösségi szolgálat folytán valamilyen módon kapcsolatban vannak. A rendezvényt kibővítik szakmai beszélgetésekkel, tapasztalatcserével, mert úgy gondolják, a kortárs segítők közösségi szolgálata rendkívül fontos nemcsak a széchenyis diákok,  kisebb és nagyobb közösségeik számára, hanem sokakat érdekelhet.

A Parafónia koncert 13 órakor kezdődik a Bartókban, utána 15 órától pedig prezentáció és kerekasztal-fórum lesz a segítségnyújtásról tanárok, intézményi szakemberek, tanulók részvételével. Végül délután fél öttől közösségi játékok, a Paracitera zenekar fellépése, táncház és közös éneklés lesz a programban. Az ország távoli pontjáról érkezők napját a Széchenyi iskola bemutatásával, városnézéssel teszik teljessé. Alkalmat adnak arra is, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a zenekar tagjaival, a Jószolgálati Otthon lakóival. Akár egész hétvégét kitöltő is lehet  a távolról érkezők  dunaújvárosi látogatása:  örömmel  fogadják  családoknál vacsorára, éjszakára azokat a vendégeket, akik úgy döntenek, még egy napot maradnának városunkban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!