Dunaújváros

2012.06.04. 16:08

Benedek: marad kisiskola

Kisapostag - Eredményre vezetett a szülői összefogás, aláírásgyűjtés: fennmaradhat a falu Benedek Elek Tagiskolája.

Körmendi Erzsébet

A kisapostagi képviselőtestület márciusban határozta el, hogy lemond az évek óta létszámgondokkal küzdő kisiskolájáról. A szülők tiltakozó hadjáratának szakértői vizsgálat lett a vége, amelynek részeként a Kormányhivatal Oktatási Főosztálya kijelentette: a tervezett intézkedés nincs összhangban a  megye közoktatási-feladatellátási  és fejlesztési tervével. Az érdekképviseletek - közalkalmazotti tanács, szakszervezet, diákönkormányzat, szülői szervezet   - ellenezték az iskola bezárását. Átszervezést, esetleg összevonást javasoltak.


 
Baracs, Kisapostag és Előszállás intézményfenntartó társulás keretében működteti az oktatási intézményeit. Az érvek hatására először az érintett kisapostagi testület vonta vissza  korábbi döntését, majd a három település közös képviselőtesti ülésén is a tagiskola fennmaradása mellett voksoltak a képviselők.

Varga Marianna igazgató örül a döntésnek, és azt mondja, továbbra is várják azokat, akik szeptembertől hozzájuk szeretnék íratni gyermekeiket. Nagy Attila önkormányzati képviselő hozzátette: kézműves foglalkozásokkal, úszás- és lovasoktatással bővítenék a kislétszámú osztályokkal működő, családias kisiskola repertoárját, hogy minél többen vigyék oda gyermeküket. Mert a létszám kulcsszó, hogy legyen iskolája a falunak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!