Dunaújváros

2013.12.02. 17:22

Ajándékgyár nyílt Dunaújvárosban, két helyen várják a felajánlásokat

Dunaújváros – Hétfőtől Dunaújvárosban is kinyitott a Mikulásgyár, az akció célja, hogy a hátrányos helyzetben élő dunaújvárosi óvodás és iskolás gyerekek karácsonyát sikerüljön szebbé és tartalmasabbá varázsolni.

Gallai Péter

A 2005-ben létrehozott segélyakció 2006-ban vált országossá, majd első nemzetközi elismerését a 2009-es évi teljesítményére kapta. Azóta hazánk és Európa legismertebb és legelismertebb szervezett karitatív akciója.

A Tourinform iroda szervezésében idén Dunaújvárosban is létrejött a „gyár", amelynek működéséhez várják a magánszemélyek, közösségek önzetlen segítségét.

Mint Cserna Gábor polgármester fogalmazott: arra kér mindenkit, ha tud, tegyen a hátrányos helyzetű óvodások és iskolások boldog karácsonya érdekében: – A sok segítő akció nem szabad, hogy kioltsa egymást, csak közösen tudjuk igazán széppé tenni városunk kisgyermekeinek ünnepét. Éppen ezért december másodikától megnyitotta kapuit a dunaújvárosi Mikulásgyár. a Dózsa Mozicentrumban és az MMK-ban, ahol minden adományt hálásan fogadnak.

Az összegyűjtött felajánlásokat december 21-én vehetik át a város óvodáiból és iskolából meghívott, hátrányos helyzetű gyermekek, akik ekkor a mozi üzemeltetőinek jóvoltából ingyenes filmvetítésen is részt vehetnek.

Szalai Attila, a mozi egyik ügyvezetője lapunknak elmondta: ehhez a kezdeményezéshez is örömmel csatlakoztak.

– Nagyjából egy perc alatt igent mondtunk a részvételre, és ezen felül mi is felajánlottunk egy plusz meglepetést a gyerekeknek, de a nekik vetítendő film címét még nem árulnám el.

Azok a szervezetek, akik csatlakozni szeretnének, a [email protected] e-mail címen, vagy a 30/ 992-9400-as telefonszámon tehetik ezt meg. A magánszemélyek az ajándékaikat délelőttönként az MMK-ban vagy nyitvatartási időben a Dózsa Moziban, az előtérben, a popcorn büfében adhatják le. A szervezők játékot, tanszert és könyvet várnak, ezeket nyitott doboza csomagolva kérik tenni, a nem és a korosztály megjelölésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!