Dunaújváros

2016.11.06. 18:10

Ki kapja meg idén a város Pro Cultura Intercisae-díját

Dunaújváros - A kiváló szakemberek, közösségek tevékenységét területenként más-más díjjal ismeri el az önkormányzat minden évben.

Körmendi Erzsébet

A kultúra és a művészetek terén a Pro Cultúra Intercisae a közgyűlés által alapított ilyen kitüntetés.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése korábbi rendeletével döntött a Pro Cultúra Interciae-díj megalapításáról.

Az elismerés adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó-, valamint előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, továbbá mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, tettek.

A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható.

Ezt a helyi, szakmai kitüntetést egy személy vagy közösség csak egyszer kaphatja meg.

A díj adományozására javaslatot tehet bármely személy, illetve közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá a díjazni kívánt tevékenység méltatását.

A javaslatot 2016. november 15-ig, jövő héten keddig írásban kell eljuttatni Dunaújváros polgármesteréhez, Cserna Gáborhoz a polgármesteri hivatal A-épület II. emeleti titkárságra (Városháza tér 1.) A borítékra rá kell írni: PRO CULTURA INTERCISAE-DÍJ.

A díjat 2017. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a polgármester adja át, ünnepélyes keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!