Dunaújváros

2014.10.15. 18:20

A határidő még odébb van, de a sok plakáttól ronda a város

Dunaújváros - A jogszabály értelmében még legalább három hétig senki nem szólítja fel a pártokat, jelölőszervezeteket arra, hogy takarítsák el a város közterületeiről a választási plakátokat.

Körmendi Erzsébet

A törvény értelmében harminc napjuk van a jelölteknek, jelölőszervezeteknek arra, hogy a közterületekre kihelyezett plakátokat leszedjék, eltüntessék. Nos, ez még odébb van. Viszont a választások elmúltával mindenkit zavar a járdákat, tereket, kandelábereket és még sorolhatnánk borító plakátmező. Innen ez a politikus, onnan a másik mosolyog ránk biztatóan. Mi viszont arra biztatjuk és kérjük őket ne várják meg a határidő leteltét, hanem a falragaszok eltávolításával járuljanak hozzá, hogy a város közterei rendezettek legyenek! Köszönjük.

Jó volna, ha a villanyoszlopról is leszednék  a plakátokat (Fotó: O Z)

Január közepén módosult a reklámtáblák, reklámhordozók közutak melletti elhelyezését szabályozó kormányzatkelet, amely megtiltotta a közvilágítási-, villany- és telefonpóznákon a választási kampányanyagok elhelyezését. Az önkormányzat is hozzá tette a magáét egy helyi rendelettel: megtiltotta a plakátolást a városképi szempontból védendő épületen, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jegyzékébe felvett épületen és a fás szárú növényeken.

Dunaújvárosban ezek a tiltások senkit sem zavartak. A fákra ugyanúgy kerültek ki táblák, ahogyan a műemléki épületekre. Ideje leszedni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!