Dunaújváros

2014.07.08. 17:55

Csőtörés utáni kép a Hunyadi utcában

Dunaújváros - Már készül a Hunyadi utca helyreállítása a nagy vízcsőtörés után. Jövő héten készen lehet!

Pekarek János

Ahogyan arról már beszámoltunk, négy hete óriási csőtörés keserítette meg az újtelepi Hunyadi utcában élők mindennapjait.

Egy eltört vízcsőből kiáramló nagynyomású víz mintegy kétméteres gödröt vájt ki az utcában, aláásta az aszfaltréteget is.

A Hunyadi utca amúgy is keskeny úttestének egyik felét mintegy tízméteres szakaszon le kellett zárni a forgalom elől.

A csőtörést időközben megjavították a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szakemberei, tudtuk meg a cég szóvivőjétől, Fekete Györgyitől.

Múlt vasárnap, július 6-án arra sétálva viszont volt szerencsénk látni, hogy az egykor törött csőből kiáramló víz által kivájt gödör még mindig ott áll, igaz, figyelemfelhívó sárga szalaggal körbekerítve, ám az úttest fél sávját egy szakaszon elzárva.

Újabb érdeklődésünkre kiderült, hogy a szolgáltatás továbbra is rendben van: már csak az úttest helyreállítása van hátra..

Erről július 7-én kötötték meg a szerződést a Duna-Via Kft-vel, a DVCSH Kft. által már a Pincesor helyreállítására is szerződtetett dunaújvárosi céggel.

Molnár Mihály, a Duna-Via Kft. ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a Hunyadi utca helyreállítását már hétfőn elkezdték munkatársai.


Az újtelepi Hunyadi utcában csőtörés vájt gödröt az útba. Jövő hét végére készen lehetnek... (Fotó: Ady Géza)

Elsőként kitakarították a munkagödör alját, majd a vízcső kellő alátámasztását biztosító aljzatbetont készítettek el. A mai nap a munkagödör feltöltéséé lett volna: el is kezdték, vegyes töltelék-anyaggal, azaz földdel és homokos kaviccsal.

Déltájban azonban az időjárás közbeszólt a nagy felhőszakadással és még örülhettek, hogy csak nem folytathatták a munkát: szerencsére az addig behordott töltő-anyag nagy része a helyén maradt...

A következő napokban folytatódik a munkagödör feltöltése, a behordott anyag folyamatos tömörítése. Ezután elkészítik az út betonalapját, egyben kiegészítik a víz által elmosott, hiányzó térkövezést is.

Ha minden jól megy, jegyezte meg Molnár Mihály, akkor a jövő hét végére leaszfaltozzák a Hunyadi utcát, és átadják a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!