Dunaújváros

2014.07.10. 17:25

Az időjárástól is függhet a Hunyadi utcában az útépítés

Dunaújváros - Rosszkor jött a felhőszakadás az útépítőknek kedden. Ha még több is jön, akkor késni fognak a munkával.

Pekarek János

Azt a legjobb indulattal sem mondhatnánk, hogy jókor jött az eső (mit eső? felhőszakadás!) az újtelepi Hunyadi utcában dolgozó útjavítóknak.

Nem, nem jött jókor. A lehető legrosszabbkor jött!

Ahogyan azt keddi számunkban megírtuk, hétfőn délelőtt írta alá a kivitelezési szerződést a vízhálózatot üzemeltető Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. arról, hogy a Hunyadi utcai törött vízcső helyreállítása után az úttestet is javítsák ki. A szerződést aláíró vállalkozás, a kivitelező cég, a DunaVia Kft. ügyvezető igazgatójától, Molnár Mihálytól megtudtuk, hogy még aznap, azaz hétfőn délután hozzá is láttak a munkához, betonalapot készítettek a kijavított vízcső alá.

Éppen kezdték betömni a nagyjából öt köbméteres gödröt kedden délután, amikor leszakadt az ég, felhőszakadás zúdult a városra, többek között az Újtelepre is és a munkagödörbe töltött föld és kő nagy részét kimosta onnan az esővíz, valamint beszakadt a gödör pereme is néhány helyen.

Vagyis: addigi munkájuk jó része veszendőbe ment. A gödör szélesebb lett, de mélyebb nem, annak a földnek nagy részét, amit első nap, azaz hétfőn az új betonalapra leraktak, nem vitte el az eső, de azért akadt további munkájuk bőven.


A keddi felhőszakadás a tömítőanyag nagy részét kimosta az újtelepi munkagödörből (Fotó: Ady Géza)

Molnár Mihály most azt mondja, hogy (ha és amennyiben nem szakad le újabb hatalmas esőzés a városra) akkor talán tudják tudják tartani az eredeti ütemtervet. Vagyis július 21-e körül végezhetnek.

Mivel azonban a meteorológia csütörtökre és felhőszakadást ígért, próbáltak felkészülni a legrosszabbra: műanyagfóliából és sóderből kisebb gátakat építettek a munkagödör köré, hogy lehetőleg ne mossa el újra munkájukat a víz.

A most következő hétfőn, azaz július 14-én már többet fogunk tudni a kilátásokról, mondta az ügyvezető. Ha már a betonozásig eljutnak, minden rendben lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!