Dunaújváros

2012.12.10. 19:26

Tűz után jönnek a haszonlesők

Dunaújváros - Folytatódik az újtelepi tűzkárosultak története. Nem éppen a legszebb fejezetekkel. Figyeljünk egymásra!

Pekarek János

Amint arról már többször beszámoltunk, az újtelepi Kőrösi Csoma Sándor utcában november 25-én este eddig ismeretlen okból lángra kapott egy családi ház melléképülete. A lángok átterjedtek a ház tetőszerkezetére, és komolyan veszélyeztették a szomszédos épületet is. 

Amelynek tulajdonosa a  minap érdekes történettel keresett fel minket. Mint mondta, a szomszédos ház tüzében felrobbant gázpalack légnyomása benyomta nála a bejárati ajtót, és sok dolgot átrepített az ő kertjébe.

 

A Kőrösi Csoma Sándor utca legszélén lángra kapott ház teteje (Fotó: Vohlmann György)


E hulladékot napokig talicskázták ki a kertjéből. A munka egy rövid szünetében viszont megjelent az lakásajtajában egy ismeretlen ember, arra hivatkozva, hogy a fiának, tartozik tízezer forinttal  ám csak húszezrese van. Amit meg is mutatott, azzal  a felkiáltással: tud-e visszaadni? 

A háztulajdonos átlátott a szitán, de (lévén nyolcvanéves ember) az ajánlattévő megelőzte a versenyfutásban: az utcáról behívott társával a lakás két különböző szobáját vették célba. Szerencsére, bár lassú, de erőteljes ember a ház lakója: egy söprűnyéllel kikergette a két hívatlan vendéget. Vegyék figyelembe a tanulságot: ne elegyedjenek szóba senkivel, akármire hivatkozzon is! De bot legyen kéznél! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!