Dunaújváros

2012.11.13. 11:21

Szivattyút lopott és értékesített egy tűzoltó egyesület tagja

Kisláng - Önkéntes tűzoltó egyesület tagja lopott el szivattyút az egyesülettől Kislángon. A nyomozóknak pár órán belül sikerült azonosítani az elkövetőt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

duol.hu

A Kislángi Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke tett feljelentést november 12-én, hétfőn a Polgárdi Rendőrőrsön ismeretlen tettes ellen, aki az elmúlt hetekben, ismeretlen módon behatolt a szertárukba és onnan eltulajdonított egy szivattyút.

A feljelentést követően a rendőrőrs nyomozói azonnal nekiláttak az adatgyűjtésnek, tanúkutatásnak. Ennek során információ merült fel, mely szerint az egyesület egyik tagja az inkriminált időszakban kölcsönkérte a raktár kulcsát. A férfit előállították a Polgárdi Rendőrőrsre és nyilatkoztatták a betöréssel kapcsolatban, de ő tagadta, hogy tudomása lenne a dologról. Azonban a párhuzamosan folytatott adatgyűjtés során a nyomozók olyan információt szereztek be, hogy a férfi felajánlotta az eltűnt szivattyút Kislángon több embernek is megvételre.

Ezért a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a tűzoltó egyesület tagját, aki belátta, hogy nincs értelme tovább tagadni tettét. Részletes beismerő vallomást tett, mely során beszámolt arról is, hogy kinek értékesítette tovább a szivattyút, amelyet Kálozon foglaltak le egy házkutatás során. A gyanúsítottal szemben a Polgárdi Rendőrőrs folytat büntetőeljárást lopás vétség elkövetése miatt. Az elkövető a nyomozás során szabadlábon védekezik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!