Dunaújváros

2012.08.29. 15:20

Visszavonták Varga Ernő tűzoltó alezredes vezetői megbízatását, indoklás nincs

Dunaújváros - Az országos főigazgató indoklás nélkül visszavonta Varga Ernő vezetői megbízatását. Hétfő óta már nem ő irányítja a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget.

Körmendi Erzsébet

Katasztrófavédelmi, rendvédelmi és tűzoltó körökben  futótűzként terjedt szerdán a hír, amit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Biszticz Anett megerősített délután: a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója visszavonta Varga Ernő  tűzoltó alezredes vezetői megbízatását augusztus 27-től.


Varga Ernő évtizedekig irányította parancsnokként az újvárosi tűzoltóságot, idén januártól megbízott, áprilistól kinevezett vezetője  a katasztrófavédelmi kirendeltségnek. Az  utód kinevezéséig Zsákai Lajost  bízták meg a feladattal, aki  hatósági osztályvezető volt eddig a kirendeltségen. A főigazgató másik vezetői megbízást ajánlott  Varga Ernőnek Fejér megyében, ám erről részleteket csak a később  közölnek, tette hozzá a szóvivő.

Háborognak a szakmabeliek Dunaújvárosban. Sokan - nemcsak közülük - tudni vélik, hogy Varga Ernő menesztésének hátterében az ozorai ügy áll: Sárbogárd rendőrkapitányának vezetői megbízatását azonnal visszavonták, és az a hír járta augusztus közepén, hogy a megye teljes rendőri vezetését magával ránthatja O.Z.O.R.A., valamint a társhatóságoknál is fejek hullhatnak...

Ennek áldozata lett a területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője? A kérdésre Szabó-Biszticz Anett   csak azt ismételgette: a főigazgató indoklás nélkül vonta vissza a vezetői megbízatást. A törvények alapján erre lehetősége van. Az önkormányzat  hivatalos értesítést még nem kapott a döntésről, hangsúlyozta  Németh Tünde sajtószóvivő, így  nem  kommentálják a dolgot. Az érintett, Varga Ernő pedig - jó katonához méltóan - annyit mondott: tudomásul veszi a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!