Dunaújváros

2012.08.29. 07:41

Patkányok - városszerte

Dunaújváros - Nem múlik el hét, hogy olvasóink ne jeleznék a kártevők felbukkanását egy-egy városrészben. A héten a Barátság és a Római városrészből jelentették: patkányok szaladgálnak.

Szabó Szabolcs

Egyre több  olvasói panasz fut be lapunkhoz a városszerte feltűnő patkányokkal kapcsolatban.
Még június közepén jelezte egy olvasónk, hogy egyre több patkánnyal találkozik a főiskola előtti parkban. Azóta a Római és Barátság városrészből is jelezték, hogy rendre feltűnnek a nem kívánt rágcsálók.


A patkányszaporult megfékezésére elméletileg már  korábban léptek a szakemberek. Ezért kerültek ki a házfalak mellé azok a bizonyos nagy fekete dobozok. Hogy mindez mit is ér valójában, az nem pontosan tudható.

A Barátság városrészben élő olvasónk szerint a helyi patkányok már egy-egy kisebb méretű kutyát is megtámadnak. Honlapunkon egy kommentelőnk részletesen is elmesélte, hogy hivatalos bejelentést is tett a patkányok ügyében, ám érdemi változás nem történt. Ugyanis, az intézkedők kártevővel nem találkoztak a helyszíni bejárás során. Kedden délelőtt újabb észrevételt kaptunk, ezúttal a Martinovics utca 31-ből. Olvasónk szerint a Gárdonyi iskola mellett található buszmegálló mögött, a házsor hátsó része és az iskola kerítése közötti területet senki nem tartja rendben. A füvet nem nyírják rendszeresen, a gaz derékig ér, a rágcsálók pedig szabadon kószálnak a gazos területen. Fotós kollégánk tegnap délután rögzítette az állapotokot, ám mint megjegyezte, paktányokkal nem találkozott.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!