Dunaújváros

2012.08.06. 15:59

Ne csússzon tovább a löszpart!

Rácalmás - Újabb jelentős partfalmegerősítési munkák kezdődtek ófaluban az elmúlt hetekben. A beruházást pályázati támogatás segíti.

Körmendi Erzsébet

A rácalmási löszpart ófalusi része évtizedek óta fokozatosan csúszik a Duna irányába. A folyamat megakadályozása érdekében az önkormányzat vezetői minden követ megmozgatnak, és pályázati támogatásoknak köszönhetően már a milliárd forintot is meghaladta az az összeg, amelyet az utóbbi években a parvédelemre költöttek. Most a beruházássorozat IIB üteme kezdődött.

A partfalszakasz állékonyságának biztosítását célzó tavalyi  úgynevezett IIA ütem után a múlt hónapban már a folytatás kezdődött meg a régi településrészen.
A jelenleg  érintett szakaszon -  a Vadkacsa-köz, Szávó-köz, Kiss Ernő utca, Kossuth Lajos utca által határolt területen - ugyanazzal a módszerrel védekeznek a talajmozgás ellen, mint az előző ütemben:  cölöpöket fúrnak be nagy mélységben a talajba és dréncsövekkel vezetik ki a vizet a Dunába. A munkálatok érintik az ingatlanokat, a lakóházak kertjét, udvarát is, ám a lakók egyetértenek a munkákkal, mert azok a saját ingatlanuk védelmét is szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!