Dunaújváros

2012.08.06. 18:13

Juli nénit köszöntötték

Dunaújváros - Kovács Istvánné Julianna néni idén ünnepli kilencvenedik születésnapját. Az önkormányzat vezetői virággal, ajándékkal köszöntötték hétfőn.

Körmendi Erzsébet

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester adta át  az önkormányzat vezetőinek jókívánságait a bűbájos idős asszonynak, aki nagy szeretettel fogadta családja körében a köszöntőket. Julianna néniről senki nem mondaná meg, hogy kilencven esztendős. Meséli: havonta jön hozzá a háziorvos, akinek megmondta, olyan gyógyszert írjon fel neki, amitől még jobban tud kapálni. Ugyanis máig maga gondozza a Kölcsey utcai házuk kertjét, a fiai tavasszal segítenek megmetszeni a szőlőt, de minden mást ő végez. 
Julianna néni kislány korában nevelőszülőkhöz került, így nőtt fel Tamásiban. Második férjével - akit tavaly veszített el  - 1949-ben házasodtak  össze. Két fia született. A csodás asszony háztartásbeliként tevékenykedett, rengeteget dolgozott otthon, művelte a kertet és állatokat nevelt. Fiai szerint az édesanya volt a lelke és a motorja a családnak, szeretetteljes, békés, nyugodt hátteret biztosított. Régen nagyon szeretett hímezni, varrogatni, de ma már fáj a szeme az ilyesmitől. Négy unoka és két dédunoka teszi teljessé az életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!