Dunaújváros

2012.08.31. 17:42

Aquantis - Maradandó élmény?

Dunaújváros - Szombaton már nem fogad vendégeket az Aqunatis Élményfürdő. A hivatalos indoklás hiányos, és az sem ismert, hogy mi lesz a komplexum további sorsra. Ismerős forgatókönyv.

Szabó Szabolcs

Mint megírtuk, mától ismét nem fogad vendégeket a dunaújvárosi Aquantis Élményfürdő. A történtek hátteréről több forrásból próbáltunk információt szerezni.
A komplexumot tulajdonló CIB Csoport részére elküldött kérdéseinkre egy meglehetősen szűkre szabott választ kaptunk. A bank arról tájékoztta lapunkat, hogy idén májusban egy hosszabb távra szóló üzemeltetésről állapodtak meg a fürdőbe visszatérő Hunép-Uniszol Zrt. képviselőivel, ám az üzemeltető részéről szeptember elsejével felmondták a szerződést.

A felmondás okairól a Hunép vezetőségét próbáltuk megkérdezni. Rácskai József, a cég igazgatója lapunknak kedd délutánra ígért teljes körű tájékoztatást. Mint fogalmazott, addig minden tisztázódik az ügyben.
 A fürdő bezárásával kapcsolatban több, eddig hivatalos forrásból meg nem erősített forgatókönyv is ismerté vált. Az összeesküvés-elméletek sorával terhelt történetek egy pontban megegyeznek: a jelenlegi üzemeltető, azza a Hunép más, a helyi ügyeket érintő gazdasági döntések miatt lépett vissza az üzemeltetői pozícióból.
Lapunk olvasói közül többen felvetették, hogy a fürdőkivonulás miként érinti majd a városi sportingatlanok sorsát. Hiszen augusztus elsejétől már a Hunép üzemelteti többek között a stadiont és a jégpályát is. A jelenleg ismert forgatóköny szerint nem valószínű, hogy a közeli hónapokban ismét nyit a fürdő.

Ismétlődő fordulatok... Lapunk így írt a fürdő tavalyi bezárásáról: "A város még 2011 nyarán - számos konfliktust követően - adta vissza az üzemeltetést, az építést finanszírozó pénzintézetnek. A fürdő téli fenntartása a banknak is túl  gazdaságtalannak bizonyult, így tavaly októbertől (is) lakat került az Aquantisra."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!