Dunaújváros

2012.08.30. 15:46

Aquantis: ismét bezár a fürdő

Dunaújváros - Csak a szokásos menetrendet követi a fürdő nyitva tartása: ha jön az ősz, az ajtók záródnak.

Szabó Szabolcs

A nyár elején még úgy tűnt, hosszú távon is megoldódhat a hányatott sorsú Aquantis ügye, ám a fürdő közeli jövője a már korábbról ismert sormintát követi: hol kinyit, hol bezár az építése óta botrányok sokaságát elszenvedő fürdőhely.
Csütörtök reggel az Aquantis vendégei ismét egy tájékoztatót olvashattak a bejáratnál, később e közelmény jelent meg a fürdő internetes honlapján is: "Kedves Vendégeink!  Tájékoztatjuk Önöket, hogy az élményfürdő szeptember 1-től zárva tart.   Megértésüket köszönjük!"
A váratlannak tűnő kapuzárásra számos jel mutatott a közelmúltban. A nyár közepén még úgy tűnt, hogy a tavaly ősszel kiköltöző kórházi szakrendelések visszatérnek a fürdő gyógyászati részlegébe, ám ez elmaradt. Közben asztalhoz ültek a tulajdonos és az üzemeltető képviselői.

Forrásaink szerint a közelmúltban ültek tárgyalóasztalhoz a jelenlegi üzemeltető Hunép-Uniszol és a tulajdonos CIB Bankcsoport képviselői, ám számos vitás kérdésben nem tudtak megegyezni, így a jelenlegi üzemeltető várhatóan szeptember 1-től kivonul a fürdőből. Mindez azért érdekes, mert a nyár elején még mindkét fél a hosszú távú megoldást szorgalmazta az üzemeltetés ügyében. Információink szerint főként az anyagiak terén nem egyezett a felek álláspontja.

Az üggyel kapcsolatban  a nap folyamán többször is kerestük az üzemeltető cég vezetőit  eredménytelenül.
A CIB Csoport részéről pedig ígéretet kaptunk arra, hogy pénteken részletes tájékoztatást adnak az élményfürdővel  kapcsolatban.
A dunaújvárosi élményfürdő várhatóan nem időlegesen csukta be a kaput, hanem hosszú ideig zárva maradhat a fürdőzök előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!