Dunaújváros

2012.07.12. 06:47

Szabad utat a mentőnek a Kossuth utcában!

Dunaújváros - A Kossuth Lajos utca 7/A. lakói szeretnék, ha a háztömb melletti parkolók közül egyet forgalomtól elzárt területté nyilvánítanának, a mentők számára.

Körmendi Erzsébet

Lőrinczi Konrád, a körzet önkormányzati képviselője a közgyűlésen  továbbította a lakók kérését az önkormányzat illetékesei felé. A  lépcsőházban élők  közül szinte mindenki aláírta a kérelmet, mert fontos, hogy a lépcsőház közelében meg tudjon állni a mentő, ha baj van.
- Sok idős ember lakik a lépcsőházunkban, mozgásában korlátozott  is van, és a mentő sajnos  nehezen tudja megközelíteni az épületet a sűrűn egymás mellett  parkoló autók miatt. Volt már ebből probléma, rosszul lett az egyik lakótársunk, és a mentők alig tudtak bejutni a lépcsőházhoz. - mondja a helyszínen az egyik lakó, Fülöp Imre.  - Sokan teszik le nálunk az autójukat reggel, felszállnak a távolsági buszra és legközelebb este jönnek vissza a járművükért.


A Kossuth utca  7/A. a Vasmű úttal határos sarkon lévő lépcsőház, bejárati ajtaja a bölcsőde felé néz. Oldalában van a város legrégebbi gyógyszertárának új bejárata, a háztömb túloldalán pedig a főbejárat. Forgalmas könyék, sokan állnak meg kocsival  a fák árnyékában lévő Kossuth utcai parkolósoron. Nem csoda - kiváltképp az utca elején lévő 7/A. lépcsőház esetében -, ha a rés nélküli autósoron képtelen átjutni a mentő.
Lőrinczi Konrád javaslatára bejárást tartanak majd  a  városüzemeltetési igazgatóság szakemberivel közösen a helyszínen. Megvizsgálják, hogy jogos-e az igény és ha igen, hogyan oldják meg azon a részen a  forgalomtól elzárt terület kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!