Dunaújváros

2012.06.22. 05:08

Új öltöző épült, átadás lesz

Rácalmás - Ünnepre készül a rácalmási sportegyesület, hiszen szombaton adják át a vadonatúj öltözőt a sporttelepen. Az önkormányzat által finanszírozott közel ötven millió forintos beruházás teljes egészében önerőből épült fel, nem egészen kilenc hónap alatt.

Gróf András

A klub szakosztály-vezetője, Garda István, az avató ünnepség egyik fő koordinátora mesélt az új öltöző építésének történetéről.
- A régi épület tulajdonképpen már hosszú ideje nem felelt meg a mai követelményeknek. Több mint tíz évvel ezelőtt elkészült a terv az új öltözőre, amit néha leporoltunk, de csak a tavalyi évben tudtunk pályázni. Nyertünk is 13,5 millió forintot, de a közbeszerzést követően kiderült, hogy a pályázati feltételek miatt az önrész nagyon magas összeg lenne. Ezért nem használtuk fel a pályázaton nyert összeget és az önkormányzat úgy döntött, hogy teljes egészében önrőből építi fel az épületet, hiszen még így is olcsóbb lesz a kivitelezés. Az építkezést tavaly októberben kezdték meg  a helyi vállalkozók, szombaton pedig megtörténik az átadás. Rácalmásnak már nagy szüksége volt erre a létesítményre, hiszen ez nem egy-két évre készül, hanem generációk nőnek fel benne. Igaz,  a felnőtt csapatunk kiesett a megyei másodosztályból, de az U7-es, U9-es és az U11-es korosztályokban több csapatot is ki tudunk állítani.


A rácalmásiak egész napos programmal teszik emlékezetessé a nevezetes eseményt. Kilenc órától indul a három kisváros, Adony, Pusztaszabolcs és Rácalmás tornája az utánpótlás csapatok részvételével. Tizenöt órakor a rácalmási ifi-felnőtt vegyes játszik egy bemutató mérkőzést a  Hankook Tire együttesével. Az ünnepélyes átadás időpontja 13:00 óra, amelyen részt vesz L. Simon László országgyűlési képviselő, Schrick István polgármester, Schneider Béla, az  MLSZ Fejér megye Igazgatóságának vezetője, valamint Füredi Gábor, a Rácalmás SE elnöke. Utána a rácalmási öregfiúk megmérkőznek a Videoton öregfiúk csapatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!