Dunaújváros

2012.06.05. 15:48

Önkéntes és jó szolgálat

Dunaújváros - Önkéntesek színesítik a Jószolgálati Otthon mindennapjait ezen a héten. A gondozottak már nagyon várták a színes, élményekben gazdag programsorozatot.

Körmendi Erzsébet

Az Önkéntesek Hete ünnepi eseménnyel egyenértékű a   Jószolgálati Otthonban, hiszen minden évben színt visz a hétköznapokba. Izgalmasan kezdődött a nap kedden is: a rendőrkapitányság helyszínelői tartottak bemutatót, ujjlenyomatot rögzítettek és más érdekességet tapasztalhattak meg a gondozottak. Levezetésként az állandó  és szeretett vendég, Pálfalvi János mesélt, majd  Medvegy Zsuzsával festhettek üvegdíszeket.



Szerdán a Rókavárba kirándulnak, ahol vetélkedőt és mézeskalácssütést szerveznek számukra.

Csütörtökön reggel megosztják erőiket: az egyik csoport tagjai a női vízilabdázókkal játszhatnak az uszodában, másik csoportjuk a főiskolásokkal focizhat és sorversenyezhet, délután pedig  a múzeumba mennek. A péntek is különleges lesz: önkéntesekkel és segítőkkel önkéntes munkát végeznek a gondozottak is: szépítik, csinosítják az udvart, kerítést festenek és parkot gondoznak, ezzel járulnak hozzá a várhatóan június végére elkészülő Ability Park megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!