Dunaújváros

2012.05.21. 21:43

Közbiztonsági hónap: a java most jön

Dunaújváros - A programok, rendezvények háromnegyedén már túl van a jubileumi közbiztonsági hónap. A „finálé”, a legkomolyabb rendezvények még hátra vannak. Ezek közül kettő szombaton lesz a Szalki szigeten.

Dunaújvárosi Hírlap

Már eddig is több ezer embert mozgatott meg a 15. alkalommal megrendezett közbiztonsági hónap programkínálata. Elég csak a mentők nyílt napjára utalni, amikor egyedül csak hozzájuk ezren jelentkeztek be látogatóba.

Szőke István, az eseménysor koordinátora az utolsó etapba fordulva azzal kezdte, hogy minden eddig betervezett program megvalósult: - Egészen pontosan tizenhat eseményen vagyunk túl. Amelyek - csakúgy, mint az elmúlt tizenöt év - a példás összefogás és csapatmunka nélkül nem jöttek volna össze. Arra is büszkék vagyunk, hogy három megyei eseménynek is házigazdája lesz a város. Elsőként május 26-án szombaton, a Parázs Varázshoz kapcsolódva megyei polgárőr találkozó, valamint önkéntes és létesítményi tűzoltóságok versenye lesz a Szalki szigeten. Több száz indulóra számítunk, na meg persze sok-sok látogatóra, mert ezen események mellett a rendvédelmi szervek technikai bemutatóival és eszközkiállítással is kiegészül a program.

Ez leginkább a gyerekek kedvenc programja, de persze az is szándék, hogy az érdeklődők kedvet kapjanak ezekhez a foglalkozásokhoz.

Szőke István még megemlítette a harmadik komoly, s egyben népszerű eseményt, a tűzoltók megyei lépcsőfutó versenyét és találkozóját. A látványos és embert próbáló megmérettetés június 5-én lesz, új helyszínen. Ezúttal a Weiner Tibor körút új lépcsőjén fognak teljes felszerelésben futni a lánglovagok. Az események sorában, május 31- én pedig a parancsnokok javaslatai alapján tizenhét kiválasztottat részesít tárgyjutalomban a polgármester. Olyanokat, aki a közbiztonsági munkában, azaz értünk, kiemelkedôen teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!