Dunaújváros

2012.04.24. 17:47

Tettlegesség a testületi ülésen: az ügyészség megszüntette az eljárást

Perkáta - Az egész falu felzúdult azon a tavaly karácsony előtt lezajlott ügyön, amelynek hivatalos lezárása sem okozott (mondjuk így) katarzist.

Pekarek János

Megszüntette a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt Laki Ferenc perkátai lakos ellen  indult eljárást a Dunaújvárosi Városi Ügyészség.
Azért, mert "a rendőrségi nyomozás adatai alapján a bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg, és az eljárás továbbfolytatásától sem várható eredmény."



Az ügyről korábban írtunk. Laki Ferenc ellen a község képviselő-testületének feljelentése alapján indult meg az eljárás. 2011. december 21-én este Laki bement a polgármesteri hivatalba.
Az ügyészségi határozatot idézzük: "A rendelkezésre álló nyomozati iratokból megállapítható, hogy... a testületi ülésen 19 óra 15 perckor ittas állapotban megjelent Laki Ferenc, kezében egy üveg pezsgővel, jó estét kívánt a képviselő-testületnek, valamint kellemes karácsonyi ünnepeket is kívánt, azonban ezt a képviselő-testület nem fogadta el. Somogyi Balázs polgármester közölte Laki Ferenccel, hogy a testületi ülés még tart, vagy foglaljon helyet, vagy pedig távozzon, ne zavarja az ülést. Ezt követően a polgármester és Laki Ferenc között szóváltás alakult ki... mivel az a pezsgőt nem fogadta el, (L. F.) üvöltözni kezdett vele, közölte, hogy szétveri a fejét, és hadonászott előtte a pezsgővel... Közben rászólt Sz. L. képviselő is, és felszólította, hogy fejezze be ezt a viselkedést. Ekkor L. F. odament a képviselőhöz, a fejét bökdöste, és megfogta hátulról a nyakát... (A helyi jegyző) felállt, közéjük lépett, nehogy tettlegesség legyen a dologból, és a kijárat felé lökte L. F-et, aki hátrafelé a bejárati ajtón kiesett a jegyzővel együtt. "

"Az is megállapítható, hogy a testületi ülésen Laki Ferenc részéről a képviselő-testület tagjaival, illetve a polgármesterrel szemben úgynevezett fizikai ráhatás történt. A fizikai ráhatás azonban nem minősíthető bántalmazásnak. A bántalmazáson olyan tudatos, akaratlagos ráhatást kell érteni, amelynek célja a fájdalom okozása, vagy a becsület csorbítása, testi sérülés okozása. Jelen esetben a... fizikai ráhatás célja nem a fájdalomokozás volt, de a becsület csorbítása sem... nem minősíthető bántalmazásnak. Laki Ferenc célja elmondása szerint korábbi problémák miatti békülés volt  és ezt cáfolni, de alátámasztani sem lehet kétséget kizáróan - de ennek L. F. nem a megfelelő módját választotta, illetve a képviselő-testület sem a megfelelő módon reagálta le L. F. testületi ülésen való megjelenését", szerepel az ügyészségi határozat indoklásában, amely szerint Laki ittasan ment az ülésterembe.


Somogyi Balázs polgármester kérdésünkre azt mondta, hogy meglepte a határozat, s nem látta értelmét magánvádas indítvánnyal keresni elégtételt.
Laki Ferenc kijelentette nekünk: nem akart bántani senkit, őt bántották, részéről nem fog további gesztusokat tenni a képviselők felé. Hozzátette: felesége is belekeveredett az ügybe, állítólag ittasan vezetett autót, de ez sem bizonyosodott be...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!