Dunaföldvár

2015.03.15. 16:55

Megőrizni, továbbadni - Március 15-i ünnepség Dunaföldváron

A helyi ünnepséget vasárnap a zsúfolásig megtelt művelődési központban Horváth Zsolt polgármester emlékező beszéde nyitotta.

L. Mészáros Irma

Ebben kiemelte, hogy a Pilvax fiataljai megérdemlik a tiszteletet, mert az általuk megfogalmazott célok közül a legfontosabb, a szabadság mára megvalósult. Az utókor dolga, hogy őrködjön a szabadság, a sajtószabadság, a demokrácia felett, hogy továbbadja és megőrizze az értékeket. A Beszédes József Általános Iskola ötödikesei Maróti Lászlóné osztályfőnök rendezésében, illetve a Levendula Művészeti Iskola fiú táncosai Iker Józsefné betanításában szép és mozgalmas zenés-táncos történelmi játékban jelenítették meg a hazaszeretet gondolatát és az 1848-as eseményeket. Az ünnepséget követően a város vezetői, az intézmények, szervezetek, pártok képviselői elhelyezték a tisztelet koszorúit a Kossuth téri 48-as emlékműnél. Délután pedig a Nemzeti dal közös elmondásával földváriak is csatlakoztak az országos akcióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!