Dunaföldvár

2015.03.18. 13:53

Löfan Mazsorettek gálája Dunaföldváron

Dunaföldvár – Több, mint háromszáz ember tapsolt a dunaföldvári Löfan Mazsorett lányainak a városi sportcsarnokban tartott gálán.

L. Mészáros Irma

Évente azért szervezik meg ezt a nagyszabású rendezvényt, hogy megköszönjék a szülők és támogatók segítségét. Mint Huszárikné Egervári Éva elmondta, az idei gálaest koncepciója az volt, hogy a hazai közönség előtt szemléltessék, hol tartanak most a Béres Barbara művészeti vezető által irányított Löfan táncosai.

Így színpadra vitték a négyesztendősök duóját, az óvodás csoportot, valamint mindhárom versenyzői korosztály jelenleg futó koreográfiáit. Nem hagyhatták ki a közönség kedvencének számító magyaros és kánkán táncokat sem. Fellépési lehetőséget kapott minden szóló-, duó-, trió-produkció. Új színfolt volt a több korosztályban megjelenő pompon és zászlós koreográfia.

A programból és a fenti felsorolásból is látható, hogy a Löfan Mazsorett csoportban nincs gond az utánpótlással. Amikor felnőnek, sokan maradnak a mazsorett csapatban. Így a gyermekkoruktól táncoló, ma már felnőtt lányok közül Huszárik Tamara, Rivnyák Viktóra, Somogyvári Lilla, Tilli Fanni, Tóth Renáta rendszeresen segítik a művészeti vezető munkáját.

Az 1997 óta működő Löfan Mazsorett csoport minden évben sikeresen vesz részt az országos és nemzetközi versenyeken, ahonnan mindig érmekkel térnek haza. 2013-ban a dunaföldváriak kapták meg a tavaszi országos verseny megszervezésének jogát. Fellépésükkel rendszeresen színesítik a városi és városkörnyéki rendezvényeket, gyakran szerepelnek Dunaújvárosban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!