Digitália

2024.04.12. 06:00

Figyelem! Pillanatok alatt megjavíthatja LG okostévéjét

Az LG eszközök ezreiben található biztonsági hibák megengedik a hackereknek, hogy átvegyék az uralmat felettük.

MW

Forrás: LG

A közelmúltban felfedezett szoftversérülékenységek több tízezer LG okostévében teszik lehetővé kiberbűnözők számára, hogy eltérítsék őket. Érdemes megbizonyosodni róla, hogy a tévénk nem tartozik-e azok közé, amelyeket gátlástalanul irányíthat egy rosszindulatú ismeretlen.

A Bitdefender biztonsági cég biztonsági kutatást tett közzé, amely négy különböző sérülékenységet tárt fel az LG WebOS TV operációs rendszerében.

A világszerte mintegy 91 ezer készüléket érintő hibák lehetővé teszik, hogy egy károkozó számos behatolási lehetőséggel éljen, többek között root (rendszergazdai) hozzáférést kapva az érintett tévéhez. A biztonsági kutatók azt írják, hogy a hibák – amelyek a WebOS 4-től 7-ig terjedő verzióit érintik – lehetővé tehetik a hacker számára, hogy új felhasználót adjon az eszközhöz, saját kódot „fecskendezzen bele”, és így „teljesen átvegye” a tévét. A Bitdefender még novemberben figyelmeztette az LG-t ezekre a problémákra.

Jó tudni, hogy ilyen esetekben nem csak arról van szó, hogy a tévénket esetleg eltérítik. Ha ugyanis egy rosszindulatú személy bejut a készülék fiókjába, rengeteg más személyes adathoz is hozzáférhet, beleértve például az e-mail-fiókhoz való hozzáférést és a pénzügyi információkat. A készüléket titokban akár kriptobányászati rendszerhez vagy botnethez is kapcsolhatja.

Hogy megbizonyosodjunk, a készülékünk biztonságos, győződjünk meg arról, hogy frissítettük a tévét a legújabb szoftververzióra. Az LG március 22-én a legutóbbi frissítés részeként kiadott egy javítást a biztonsági problémák javítására. A legtöbb LG készüléknek automatikusan le kellett töltenie ezt a frissítést.

Ha meg akarunk győződni arról, hogy a WebOS TV legújabb verzióját használjuk, kövessük az LG utasításait, és lépjünk a Beállítások > Támogatás > Szoftverfrissítés menüpontra, majd kattintsunk a „Frissítések keresése” elemre. Ha van frissítés, kattintsunk a „Letöltés és telepítés” gombra.

Ennyi – összesen csak ennyit kell tenni. És már nyugodtan tévézhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!