Digitália

2023.10.31. 06:00

Ezt alaposan elrontották az új iPhone-ban

Már az Apple is elismeri, hogy az iPhone 15-ös tönkremegy, ha elkezdjük tölteni egy Toyotában, vagy BMW-ben.

MW

Forrás: AFP

Fotó: Jakub Porzycki

Néhány nappal az új iPhone megjelenése után, szeptember végén, október elején sok BMW-tulajdonos kezdett panaszkodni, hogy miután feltöltötte a készüléket a jármű vezeték nélküli töltőpadjával, nem működik többé az iPhone 15-ös NFC chipje – írták MacRumors fórumokon és az X-en (Twitteren).

Az érintettek azt írták, hogy az iPhone adat-helyreállítási módba lép, és az NFC chip már nem működik az eszköz újraindítása után. Íme, a BMW válasza egy panaszosnak:

A vezeték nélküli töltőpadtól áll fejre

Az Apple nem kapkodott a válasszal: október 25-én ismerte el hivatalosan a problémát.

Az iPhone-ban az NFC-chip fontos feladatokat lát el, felelős az az Apple Pay fizetési rendszerért és a digitális autókulcsokért. Használatakor az érintettek „Nem sikerült beállítani az Apple Pay-t” hibaüzenetet kapják a Wallet alkalmazásban, és minden jel szerint nincs mód a probléma megoldására. Egyesek azt mondták, hogy az Apple kicserélte az iPhone-jukat, de a készülékcsere után a következő iPhone készülék ugyanezt a hibát produkálta. Így jelenleg nincs megoldás.

Az Apple először egy kiszivárgott belső feljegyzésében írta meg, hogy a vezeték nélküli telefontöltő átmenetileg letilthatja az NFC-vel működő funkciókat a BMW X5 M60i és X5 50e, valamint a Toyota Supra kocsikban.

A MacRumors szerint ez a probléma csak az iOS 17.1.1 vagy iOS 17.2 verziójában fog megoldódni, jövőre. Aki már beleesett ebbe a csapdába, megkísérelheti az NFC újraindítását egy Apple Store-ban vagy egy hivatalos Apple szolgáltatónál az Apple Service Toolkit 2 segítségével. Ha azzal sem sikerül, a mobilt szét kell szedni és új hardverrel fog működni – amíg nem helyezik ilyen töltőpadra.

Úgy tűnik, ha egy iPhone 15-ös tulajdonosnak vezeték nélküli töltővel ellátott BMW-je vagy Toyota Suprája van, jelenleg jobban teszi, ha elkerüli a használatát, amíg a problémát az Apple meg nem oldja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!