A DH EGYPERCESE

2018.09.20. 07:45

Fifi nem harap

Tóth Alexandra

Hitvita tárgyát képezi a gazdik körében a póráz és a szájkosár használatának szükségessége, és ebben a kérdésben nem elsősorban a törvényi megközelítés a kérdéses, mert az eléggé egyértelmű: közterületen póráz nélkül kutyát sétáltatni tilos. Pont.

Aki mégis megteszi, az szabálysértést követ el, ennek a kockázatát viszont meglepően sokan vállalják. Tulajdonképpen nem is az a meglepő, hogy olyat csinálnak, amit nem szabad, hiszen mint tudjuk, a szabályok azért vannak, hogy megszegjük azokat, hanem az, hogy ilyen felelőtlenül teszünk ki veszélynek egy rakat élőlényt, és teljesen érthetetlenül. Hiszen lehet, hogy Fifi nem harap, de Morzsi talán igen, annak viszont ugyanannyi joga van sétálni az utcán, mint Fifinek, és ebben az esetben Morzsi akár pórázon is lehet, a baj hamar megvan.

A szabályok azért vannak, hogy megszegjük azokat

De harapni sem kell, elég, ha a szerelem szellője leng a levegőben, és két négylábú mancsöltve adja át magát a testi élet gyönyöreinek valahol a Kossuth utca sarkánál, mert nekik bizony joguk van szabadon sétálni, mert milyen ember az, aki képes megkötni legjobb barátját. Aztán ha Fifi, aki nem harap, szeretne átkelni az úton üdvözölni Tapit, aki szintén póráz nélkül szokott nem harapni, akkor pedig az autósoknak kéne lelassítani, mert aki betartja a belvárosi sebességkorlátozást, az különben is észreveszi Fifit, Morzsit, Tapit, akik egyéni szabadságjogukat gyakorolva sétálnak póráz nélkül, és ezeknek a gazdijaik nem olyan kegyetlenek, hogy megkössék az ebet, és különben is, nem harap egyik sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!