A DH egypercese

2017.12.21. 06:45

Az erő ismét velünk

Star Wars élményben volt ismét részem. Ismét, mert amikor az előző részt tavaly megnéztük, már tudtuk: tuti, hogy lesz folytatás.

Tőke Katalin

E filmeket a gyerekek koruk miatt élvezik, mi meg a deja vu érzés miatt. (Meséltünk is a gyerkőcöknek a mi moziélményünkről az első starwarsfilmek kapcsán...) A Star Wars filmeknél valahogy mindig van folytatás...

A mozitechnika azóta már lehetővé teszi a filmek többféle formátumú lejátszását. Lehet választani. Most a filmet kicsit korlátozták a kicsik számára. Csak tizenkét éves kortól lehet megtekinteni, ezt a korosztályt is érdekli már ez a sci-fi. Több ismerősöm is szóvá tette, hogy városunkban csak este fél kilenctől adják a jobbiknak mondott, kicsit élethűbb élményt adó változatot. Nem lett volna ezzel semmi gond, ha a film nem két és fél órás. Így a gyerkőc, ha mégis ezt akarta megtekinteni, bizony csak késő este, fél tizenkettő felé kerülhetett ágyba. Ha ehhez még az is hozzávesszük, hogy a bemutató napját tűzték ki maguknak célként...

Na ez a majdnem lehetetlen mutatvány volt. Ezért egy-két ismerősöm – a srácaik unszolására – csak ezért az élményért inkább másutt nézték meg a filmet. Mert nekik fontos volt ez. Én szerencsés vagyok. Se a bemutató napja, se a formátum nem izgatta fiamat. És így is jól éreztük magunkat. Megvolt a szokásos pattogatott kukorica, az elmaradhatatlan üdítő, és így újabb közös élménnyel gazdagodtunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!