minden eddiginél nagyobb mértéket ölt

2018.08.10. 06:45

Jó biznisz lehet narkót árulni egy fesztiválon

Drogfogyasztókat, illetve -terjesztőket fogtak a rendőrök a Szigeten, két olasz srácnál több mint száz tablettát talált a hatóság.

Tóth Alexandra

Természetesen ennyit nem nagyon eszik meg senki egy hét alatt sem, a hatóanyag-tartalomtól függően a maximum nyolc szem per éjszaka már elég extrémnek számít. Jó biznisz lehet narkót árulni egy fesztiválon, pláne olyanon, ahol hemzsegnek a külföldiek. Egy-egy bogyó ára pár ezer forint körül mozog, persze mint ahogy az ásványvíz értéke is triplázódik a boltihoz képest egy fesztiválon, úgy a drogot is meg fogják venni borsosabb összegért is. Lényeg, hogy mindenki legyen kész, magától járjon a láb és kígyózzanak a fények a tömegben. A valóságból való kiszakadás igénye minden eddiginél nagyobb mértéket ölt, noha naivitás lenne azt mondani, hogy régen nem volt ilyen. Akkor Woodstock volt és pszichedelikus szerek, most más típusú fesztiválok és szintetika. Nem csoda, utóbbi csak segít végigpörögni az éjszakát, és nem repíti el a fogyasztót olyan belső világba, amitől ma már szinte csak megijedni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!