össz­európai móka

2018.05.15. 06:50

Múlhatatlan víziók

A zene és a mostanság már csak klasszikusan „metál”-ként billogozott stílus is jól van – függetlenül a hét végén lezajlott Eurovíziós Dalfesztiváltól.

Szabó Szabolcs

Lisszabon, 2018. május 12. Siklósi Õrs énekes (j2) és AWS nevû zenekara elõadja a Viszlát nyár címû dalukat az Eurovíziós Dalfesztivál döntõjében a lisszaboni Altice Arénában 2018. május 12-én. A nemzetközi döntõben 26 produkció verseng a gyõzelemért. (MTI/EPA/José Sena Goulao)

Ugyanis, ezen dolgoknak nincs és nem is lesz hatásunk a mindenkori kortárs popzenére. Kérdés: három éve ki indult magyar színekben ezen az össz­európai dalárdán? Én nem tudom, de szerintem az olvasók döntő hányada sem. És e bús közösség nem riad fel leizzadva az éjszaka közepén, hogy e tudáshiányát mielőbb a világháló

nyújtotta bőséggel csillapítsa.

Röviden: nem ilyen versenyeken és népszavaztatáson dől el, hogy melyik popszám lesz majd a nyár slágere… Már akit érdekel, hogy mi is lesz az idei nyár slágere…

A nemzetközi felmérések is azt bizonyítják, hogy a világsikerhez kikövezett rögös nem éppen ezzel a vízióval kezdődik.

Egyébként ezen össz­európai móka semmivel sem rosszabb vagy jobb mint hazai rokonai.

Csak talán nem kellene ennyire komolyan venni az eredményhirdetést.

Sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!