Énképünk hegeiről

2018.05.03. 06:45

Elfedni azt, ami ott sincs

Új trend ütötte fel a fejét az Instagramon, ugyanis egyes véleményvezérek elkezdték megelégelni, hogy mások hamis képet festő, agyonkozmetikázott fotókkal igyekeznek a legjobbat mutatni magukból.

Tóth Alexandra

Az új vonal éllovasai „kamu” címkével látják el a lapos hasas, kerek fenekes, sima arcbőrös képeket, majd mellérakják „valóság” címszóval az eredeti pózt, hasbehúzás, effektek, filterek és félórányi egyéb szerkesztés nélkül. Őrületes megfelelési kényszerünkben már magunk sem tudjuk, hogyan fedjük el azt, amit egyébként felesleges, hogy miként másítsuk meg, azt, amire semmi szükség nincs. Magasan van a léc, mert az egyébként magunk választotta celebek feltették nekünk. Önértékelésünk bizonytalan, énképünk torz, a való­ságot nehezen fogadjuk el, ezért vagy a technika vívmányait segítségül hívva utólag megmachináljuk a rólunk készült fotókat, vagy a ló másik oldalára esve sanyargatjuk testünket és lelkünket. A sebek lassan gyógyulnak, de azért megnyugtató, hogy vannak kezdeményezések a realitás oldaláról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!