DH egyperces

2018.02.20. 06:45

Tippek a nyaralóhoz

Kölyökkoromban ámulattal vegyes tisztelettel szemléltem, amint a rokoni és/vagy baráti brancshoz tartozó férfiemberek egy része különös szenvedélynek hódolt: totózott.

Szabó Szabolcs

Az általam ismertek mindezt szenvedélyes elhatározással és begyakorolt szokásrenddel tették. Többnapi Népsportot terítettek szét az asztalon, amelyen már különböző jegyzetek, kimutatások és egyéb feljegyzések hevertek. E konstrukciót és soha nem lanyhuló fogadási lendületet pár üvegnyi sörrel is megtámasztották. E körben nem tettem fel kérdéseket, ittam az elém rakott színes, cukros lét, és fejben memorizáltam az alkalmi földrajzfakultációt: merre is van Lecce, Skócia melyik szegletében található Aberdeen, valóban létezik-e olyan spanyol történelmi tájegység, hogy Extre­madura… Bőrgolyóval a föld körül. Óriási tipposzlopok álltak össze hétről hétre. A szintén szertartásjellegű szelvényfeladás után már csak az volt a kérdés, a Balatonon vagy a Velencei-tónál veszünk-e nyaralót. Magam is sportfogadok. A rituálék megmaradtak, de nyári lak még nincs. De a héten behúzom a tutit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!