A DH EGYPERCESE

2017.11.18. 07:45

Újfajta parazitát találtak

Ismeretlen férget operáltak ki abból a katonából, aki a minap szökött át az Észak-Koreát Dél-Koreától elválasztó határon, írja az origo.

Pekarek János

A szökevényt öt golyó találta el (volt) honfitársai részéről, emiatt azonnal kórházba kellett szállítani. Ott lőtt sérülései mellett parazitákat is találtak szervezetében.

Az orvosok azt mondják, hogy a parazitafertőzések gyakoriak az észak-koreaiak között. Akadt olyan nő, akiből harminc különböző fajta férget kellett kioperálni.

Ez a huszonegy centiméteres féreg azonban, amit a frissen szökött katonában találtak, egészen biztosan nem fordul elő a Koreai-félszigeten, és az is erősen kérdéses, hogy létezik-e valahol másutt a világon?

Folynak a kutatások az ügyben, remélhetőleg a katona életben marad, és azt is reméljük, hogy fény derül a titokra: honnan került elő az a bizonyos féreg?

Addig is feltételezésekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni.

Elképzelhető, hogy az észak-koreai sztálinista rendszer olyan életkörülményeket teremtett, amelyek kifejezetten kedveznek újfajta paraziták kialakulásának.

Az is lehet, hogy az emberi életnek viszont nem.

Ki fog győzni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!