A DH egypercese

2017.09.19. 06:30

Friss, ropogós üvegdarabok

Üvegdarabokat talált egy vásárló egy Németországban gyártott bio, vegán, ropogós rizses nugát szeletben, olvasom az interneten.

Várkonyi Zsolt

A termék Németországon kívül a Csehországban és Magyarországon is forgalomba kerülhetett. Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a filézett halban szálkát találunk. Még az sem ördögtől való, ha a jóízűen bekapott konyakmeggyben egy magra ráharapunk. Sőt talán emlékeznek idősebb olvasóink arra, hogy a színes, cukros bevonatú földimogyoróban, amelyet Dunakavics márkanéven forgalmaztak stílszerűen valódi kavics is meglapult. A légy a levesben szinte már gyakori esetnek számít, a hurkatöltelékbe kerülő műanyagdarabkákról már nem is beszélve. Az üveg azonban a viccet félretéve, életveszélyes lehet. A kutatók – hála istennek – olyan készüléket fejlesztettek, amely felfedezi az idegen testeket az élelmiszerekben: ez vonatkozik fémre, papírra, rovarokra, műanyagra vagy üvegre egyaránt az élelmiszerláncban, sőt a kórokozókat rejtő mikroorganizmusokat is időben kiszűri. Óriási innováció, mondhatnánk. Ne legyenek azonban illúzióink, hogy ennek az ára a termékek árában is megjelenik majd, jelentősen növelve azt! Addig meg marad a „jószerencse”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!