A DH egypercese

2016.09.04. 19:33

Ezek a mai fiatalok...

Egyre többször közlik szülők, pedagógusok: a „mai fiatalok” kedvtelenek, motiválatlanok, az okoskütyükön meg az ámítógépen túl számukra nincs is semmi.

Szabó Szabolcs

Maximum még egy monitor. Jelzem, a „mai fiatalok” bélyeg már az én gyermekkoromban is remekül szolgált. Korosztályomat a kábeltévé, a CD és a kezdetleges videójátékok rontották meg. Az eredmény ismert. Mindezzel pusztán csak azért hozakodtam elő, mert a nagy tanévkezdő hírözönben, azért akadt néhány biztató epizód is. Itt van mindjárt az a kiskunhalasi diák, aki pályatársait megszégyenítő innovációval, ötlettel és rugalmassággal törte fel szeretett oktatási intézményének számítógépes rendszerét, így szerezve hozzáférést az internetes naplóhoz, a suli kamerahálózatához – szinte mindenhez tehát. Húsz éve még mindez lehetetlennek tűnt. Kőkemény munkával és leleménnyel kellett vezetni és fejben tartani a kettős könyveléséből adódó bizonyítványhamisítás aktuális állását. Hiába, komolyabban kellett volna venni az informatika órákat. Már akkor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!