Daruszentmiklós

2013.11.13. 15:25

Az óvodában már javában készülnek a jótékonysági rendezvényre

Daruszentmiklós - A Szederinda Óvodában javában folyik a készülődés a Márton napi jótékonysági bálra. Ezen kívül azonban még sok érdekes esemény színesíti a gyermekek napjait.

Rankasz Brigitta

Az elmúlt héten, november hetedikén ÖKO játszóházban tapasztalhatták meg a mennyi érdekes dologra lehet használni azt, ami sokszor a szemétbe kerül.

Hajdu Annamária óvoda vezető elmondta, több éve gyűjtik a papírt, az idén már PET palackot is, a Vertikál ZRT veszi át tőlük. A foglakozást tőlük kapták ajándékba.

A programot Szűcs Attila vezette, aki interaktív formában hangszerekkel, anyagukkal, hangjukkal ismertette meg a gyermekeket. Majd nagyon izgalmas, érdekes formában, játékosan gyakorolhatták a szelektív gyűjtést. Közben pedig, olyan tárgyakat mutatott meg, amit mind újrahasznosított papírból készítettek (szék, asztal, nagyméretű játékok). Fontos a szemléletváltás, környezettudatos nevelés, ezt már kicsi korban kell kezdeni. Terveik szerint tavasszal folytatják, másik foglalkozással, mert a programot a szervezők több szakaszra bontották.

Ancika azt mondja, ők gyűjtenek, továbbra is, szorgalmasan a lelkes szülőkkel, a csöppségek pedig várják a folytatást, hogy ez megvalósulhasson.

Még egy örömteli esemény történt az intézményben, ennek a lelkes kollektíva örült igazán. Makó Józsefné nyugdíjas óvodapedagógus, szakértő mentorálásával elkészítették kézműves szakkörük programját, november 6-tól regisztrált tehetségpontként működnek, mely számtalan lehetőséget nyújt majd az ovisoknak, pedagógusoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!