Találjon olcsóbb biztosítót! - Akár 60 százalékos díjcsökkenés is lehetséges

Az előzetes becslések szerint a négymillió autósból akár három millió is találhat magának kedvezőbb tarifát az eddiginél. Ezzel átlagosan akár 12 ezer forintot is megtakaríthatnak.

Miskei Anita

Még hetekig válthatnak az autósok, de már most megrohamozták az alkuszok internetes oldalait, hogy új cégnél kössék meg kedvezőbb kötelező biztosításukat. Akár tízezreket spórolhatnak meg azzal, ha jól változtatnak.


Az alkuszok szerint emiatt egészen átrendeződhet a piac, mert a négymillió autótulajdonosból akár három millió új társaságot választhat a kedvezőbb díj reményében. Hétvégén jelentek meg az új kötelező gépjármű felelősségbiztosítási ajánlatok. Az idei kampányban 14 társaság ajánlatai közül választhatnak az autósok. Az előző évekhez képest jelentősen csökkentek az árak, átlagosan 12 ezer forintot is megtakaríthatnak azok, akik új szerződést kötnek. A hét végén hozták nyilvánosságra a biztosítótársaságok új tarifáikat. A hengerűrtartalom helyett a jövőben a teljesítmény, azaz a kilowatt szerint sorolják be az egyes autókat. A díjkategóriák sűrűbbé váltak, emiatt drágulásra számítottak az autótulajdonosok, sőt, még az alkuszok is. Éppen emiatt már a kampány első óráiban megrohanták az internetes portálok által kínált kalkulátorokat az autósok, remélve, hogy mégsem kell mélyebben a családi kasszában nyúlni, ha jön a csekk. Végül még az alkuszok is meglepődve tapasztalták, mennyivel csökkentek az árak. Példaként egy nagyteljesítményű, 230 lóerős autót említettek a szakemberek. Annak harmincéves, vidéki nagyvárosban lakó tulajdonosa számára 2010-ben a  legolcsóbb ajánlat a 66 ezer 395 forintos éves díj bizonyult, azonban  2011-ben ez az összeg 27 ezer 365 forintra zuhanhat! Ez közel 60 százalékos díjcsökkenés - derült ki az alkusz felméréséből. A félelmekkel ellentétben nem csak a nagyteljesítményű BMW-re, de a kisebb köbcentijű, családi autókra is olcsóbb tarifát ajánlanak. Persze mindez attól is függ, milyen kedvezményeket vesz igénybe az autós, interneten szerződik-e, s milyen a bónusz-malusz besorolása, azaz okozott-e mostanában balesetet. Egy 1200 köbcentis, 54 lóerős Skoda Fabia éves biztosítása idén hozzávetőlegesen 30 ezer forintba került, jövőre 18 ezret kell a biztosítónak befizetni, s a 100 lóerős, 1400 köbcentis Fabia éves díja sem lesz több 21 ezer forintnál. Összességében a kötelező biztosítások éves átlagára 20 ezer forint alá csökken.

További részletek az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!