Schneider Istvánné: Dunaújvárosban is terveznek fogyasztóvédelmi irodát nyitni

Székesfehérvár - Nála mindig nyitva az ajtó, és többet látni őt a kollégák között, mint irodájában: Schneider Istvánné fogyasztóvédelmi megbízottból igazgató lett.

S. Töttő Rita

Csak a háromlábúnak hívom ezt a képet, és minden irodába elkísért eddig - mondja Schneider Istvánné, a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének frissen kinevezett igazgatója, mikor arról kérdezem, mi található a festményen, amely új irodája falát díszíti. A szoba, amely munkája főhadiszállása lesz, most a legnőiesebb: tele van növényekkel, világos, letisztult és üde. Pont olyan, mint ő maga. Két igazgató is megfordult előtte ebben a helyiségben, mindannyiukkal  dolgozott a korábbi időszakban fogyasztóvédelmi ellenőrként tevékenykedő hölgy. Fábián László után érkezett a regionális igazgató, Somogyi István, akinek vezetése alatt már számos operatív igazgatási feladat várt Toncsira - ahogy kollégái hívják - a mai napig az igazgatónőt.

 - Nem érzem, hogy megváltoztam volna - jelenti ki az élelmiszermérnök végzettségű, kétgyermekes csákvári anyuka, utalva ezzel az elmúlt tizenhárom évre, amelyet a fogyasztóvédelmi hatóságnál töltött. Kemény munkával, ellenőrzésekkel, információ- és tanácsadással teltek ezek az esztendők, amelyek tapasztalata meghozta a  talán nem is várt eredményt, a kinevezést. Schneiderné  szeretetteljes családi hátterének is köszönheti azt az energiát, amelyet munkájába tud fektetni, s amelynek köszönhetően most csapatát irányítani tudja:
- Jól összeszokott, egymásra hangolt emberekből áll a felügyelőség. Ennek is köszönhető az, hogy nem rég a szakmai főosztály kiemelten értékelte az első féléves tevékenységünket, amely nagy dicsőség számunkra  - meséli az igazgatónő, aki, mint mondja, még mindig kollégaként, s nem beosztottként kezeli a csapat tagjait. A fogyasztóvédelem az egyik legfontosabb téma a 21. századi Magyarországon, ezért a felügyelőség maga is igyekszik tartani a lépést: a vásárlók tudatosabbá tételével, és a kereskedők ismereteinek bővítésével.
 
- Továbbra is szeretnénk tartani a magas színvonalat. A célunk, hogy nyissunk egy ügyfélszolgálati irodát Dunaújvárosban. Ezen a környéken ugyanis  hiányzik ez a fórum, mégis  nagyon igénylik az emberek az ismereteket, a segítséget - vetíti előre a terveket az új fogyasztóvédelmi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!