Ötven évet ünnepel a Szilágyi iskola

Dunaújváros - A 2008/2009-es tanévben ünnepli fennállásának ötvenedik évét az egykori Ságvári, ma Szilágyi Erzsébet névre hallgató általános iskola.

Gallai Péter

Jeles évfordulóhoz  érkezett az 1958 és 1992 között Ságvári Endre, majd  1993-tól Szilágyi Erzsébet  nevét viselő  általános iskola. A tanévben  ötvenedik  évfordulóját ünneplő intézmény  szinte folyamatosan rendezvényeket tartott ez alkalomból, a programsorozat  a jövő héten iskolahéttel és gálával zárul.

Az intézményi események hétfőn kezdődnek,  méghozzá ünnepélyes iskolagyűléssel, reggel  nyolc órakor. Kedden 13 órakor Móder Rezső  az intézmény egykori tanulója  nyitja meg az iskolatörténeti kiállítást az aulában. Szerda a vetélkedők napja lesz. A felsősök  délelőtt csoportokban dolgozva, forgószínpadszerűen, hét műveltségi terület érintésével adnak számot tudásukról.  Délután kettőkör a városi és városkörnyéki alsó tagozatos diákok  vetélkednek  majd logikai matematikából. A felsősök, ötödik-hatodik osztályosok pedig számítástechnikában mérik össze    tudásukat. 

Csütörtökön a  sorversenyek és a  labdajátékok révén a mozgás sem maradhat ki a kínálatból.
A hetet mintegy megkoronázandó, szombaton   16 órakor a Bartók Kamaraszínház nagytermében ünnepi gálaestet tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!