Nagyvenyim: Az Ady és a Deák utcában kész a csatorna - lehet utat építeni

Nagyvenyim - Aszfaltos utat építtetne az önkormányzat pályázati támogatásból azokban az utcákban, ahol már befejeződött a csatornázás. A képviselőtestület 20 millió forintot tartalékolt a tervezett útépítésre.

Körmendi Erzsébet

A sürgős lépésre egy közelmúltban megjelent pályázat miatt volt szükség, amely lehetőséget ad arra, hogy ötven százalékos támogatottság mellett aszfaltos út épüljön.  

Az önkormányzati forrás önmagában nem fedezi a beruházás költségeinek a felét, ezért a lakóknak is vállalniuk kellene a rájuk eső anyagi terhet. 

Két változat került szóba:  Rétsor,  Ady és  Deák Ferenc utca, vagy  Csaba és  Attila utca. A lakók 85 százalékának a támogatása szükséges a pályázathoz, és a beadási határidő június 2. Az igényfelmérés eredményét most összesítik a községházán. 

Az önkormányzat vezetői úgy gondolják: ha csak  egy-egy utcának gyűlt  össze a szükséges aláírása, akkor önállóan is megadják nekik a lehetőséget, de természetesen csak akkor, ha a legfontosabb kitétel teljesül: nyernek a pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!