Meleg otthont teremtettek - karácsonyi ünnep nevelőszülői hálózatban nevelkedőknek

Székesfehérvár - Szombaton a Művészetek Házának színházterme adott otthont annak a karácsonyi ünnepségnek, amit a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának nevelőszülői hálózatában nevelkedő gyermekeknek rendeztek.

Miskei Anita

Szombaton délelőtt tíz óra tájban gyermekekkel telt meg a Művészetek Háza. A színházterem színpadán már állt a karácsonyfa, alatta pedig ajándékok bújtak meg. A gyerekek izgatottan várakoztak nevelőszülőik közelében. Néhányan szorosan kapaszkodtak a családtagokba, anyába, apába, tesóba, más apróságok vidáman rótták a köröket a színházteremben, ügyesen kerülgetve a székekből képezett akadályokat. Eleinte a szülők még tekintetükkel szorosan követték a nyüzsgő gyerekeket, ám egy idő után csak mosolyogtak rajtuk. A kicsik pedig új barátokat szerezve jöttek, mentek a teremben. Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának igazgatója köszöntötte a gyerekeket, s az őket támogató szülőket, családokat. Hangsúlyozta, igazán melegséggel tölti el szívüket, hogy olyan sok család vállalja a megyében: az árván, vagy csak megbízható, támogató szülők, rokonok nélkül maradt gyermekeknek is meleg otthont teremtenek, biztonságot, szeretetet adnak nekik. Épp úgy, ahogy teszik saját gyermekeikkel.

A karácsonyi ünnepségen előbb citerazenével, majd a Hermann zeneiskola növendékeinek műsorával folytatódott a program. A gyerekeket ajándékkal lepte meg a biomikulás, később pedig még több ajándék jutott a kicsiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!