Megtalálták az Air France 447-es járatának másik fekete dobozát is

Megtalálták a második fekete dobozát is annak az Air France-gépnek, amely 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartott, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant - jelentette be kedden a vizsgálattal megbízott francia hivatal. (Frissítve)

MTI


A BEA közleménye szerint a 447-es járat fekete dobozát vasárnap reggel "lokalizálták és azonosították", s néhány órával később kiemelték a mélyből. A közleményhez fotókat is mellékeltek. A műszaki vizsgálat vezetője szerint a doboz "jó fizikai állapotban" van, így van remény arra, hogy értékes adatok nyerhetők ki belőle.

A két évvel ezelőtt lezuhant gép áldozatai között volt egy dunaújvárosi származású férfi is. (Korábbi cikkünk: itt!)

 

Megtalálták a másik fekete dobozt is (kedd, 08:33)

Megtalálták a második fekete dobozát is annak az Air France-gépnek, amely 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartott, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant - jelentette be kedden a vizsgálattal megbízott francia hivatal (BEA).

A pilóták és a földi irányítók közötti beszélgetést rögzítő fekete dobozt (CVR) közép-európai idő szerint hétfőn 23 óra 50 perckor találták meg, és a Remora 6000 nevű keresőrobot kedd hajnali 4 óra 40 perckor hozta fel azt az Ile de Sein nevű kutatóhajóra - közölte a BEA.
A repülési adatokat rögzítő fekete dobozt vasárnap találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!