Lencsés Tamás ismét Acélbika

Dunaújváros - Lencsés Tamás egy év budapesti kitérő után visszatért nevelőegyesületébe. A válogatott jégkorongozó így ismét Acélbika lett.

Agárdy Csaba



Lencsés Tamás visszatért nevelőegyesületébe, az Acélbikákhoz. Következő lépésben újra szerepelni szeretne a válogatottban
Fotó: Vohlmann György


Az 1979-es születésű, hatvannégyszeres válogatott hátvéd 1988-ban a Dunaferrben kezdett el jégkorongozni, majd a Dunaferr SE utódcsapataiban, a Dunaújvárosi AC-ban és a Dunaújvárosi Acélbikákban játszott. Tavaly az NZ Stars-hoz tett egy egy szezonos kitérőt. Kétezer-hétben pedig három hónapot játszott az Egyesült Államokban, a Bakersfieldben (ECHL) és a Austin Ice Bats-ben (CHL). A Dunaújvárosi Acélbikák-Doclerhoz vasárnap írta alá a szerződését, ami nyolc hónapra szól.

 

Miért pont nyolc hónap és miért döntött a visszatérés mellett? Tettük fel a kérdést a játékosnak.

 

-          A Dunaújvárosi Acélbikák vezetése, személy szerint idősebb Azari Zsolt elnök két szezonra ajánlott szerződést, de én szeretem minden idény után újra tárgyalni a szerződésemet. Ugyanis sok a bizonytalanság, nekem is lehet rossz vagy éppen nagyon jó szezonom. Az NZ Stars-tól is azért jöttem el, mert a gazdasági válság miatt nem tudtak olyan előnyös ajánlatot adni, mint egy éve, a változásokat nem fogadtam el. A visszatérésembe az is belejátszott, hogy J. P. MacCallumot, a DAB edzőjét remek szakembernek tartom. A keze alatt látványosan fejlődtek a srácok, remek csapat lesz a DAB. Abban is bízom, hogy MacCallum segítségével a válogatottba is vissza tudok kerülni.

 

Arról, hogy milyen állapotban van, rendbe jött-e  teljesen a tavalyi térdsérülése a játékos így beszélt:

 

- A sérülésem már a múlté, tökéletes a térdem. Végig játszottam az in-line (görhoki) bajnokságot, egyénileg futottam, kondiztam, majd augusztus elejétől a Stars-szal jégen készültem. Nincs gond a kondíciómmal, csütörtökön ezt a jégcsarnokban bebizonyítom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!