Közönség előtt vizsgázhattak

Dunaújváros - Egy arany-, három ezüst-, két bronzérem a mérlege a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének, a Dunaferr iskola pedig különdíjat kapott.

Tihanyi Szilvia



Az érmesek (balról) Györök István, Mészáros Attila, Béni István, Süveges Csaba, Dombi Lóránd (hiányzik Bandúr Balázs)
Fotó: Kis Péter


A várakozásokat felülmúlóan jól szerepeltek a dunaújvárosi szakközép- és szakiskolákban tanuló diákjaink a Szakma Kiváló Tanulója Verseny budapesti döntőjében. A versenysorozat kora tavasszal kezdődött, s a döntőben résztvevő 209 diák közül tizenkilnecen dunaújvárosiak voltak. 

A  Hungexpo területén a Szakma Sztár Fesztiválon helyi szurkolótábor is bíztathatta a mieinket, hiszen a  városi  kamara, mint az SZKTV verseny itthoni  szervezője három autóbusznyi  diákot  delegált a  fesztiválra. A verseny és a  fesztivál programjai  szinte  egybemosódtak, hiszen a csarnok egyik végén szórakozhattak a látogatók, a másik  végén pedig  szórakozva  tanulhattak  a gyakorlati vizsgafeladatokat a  nagyköznség szeme láttára készítették el a  versenyzők. Szerdán a  városi kamara székhelyén a döntő érmesei és felkészítő tanáraik számoltak be az április  végi eseményről. Egyedül  az aranyérmes Bandúr Balázs hiányzott, aki  betegsége  miatt  maradt távol a  tájékoztatóról, a  Dunaferr Szakközép- és Szakiskola tanulója a központifűtés és csőhálózatszerelő szakmai versenyen lett aranyérmes, felkészítő tanára Garbacz Ferenc volt.  Három szakmában is ezüstérmet kaptak a fiatalok. A Hild József Szakközépiskola két tanulója közül Süveges Csaba ács állványozó szakmában, Béni István kőműves szakmában  jeleskedett,  felkészítő tanáraik Ritterné Marth Edit és Pavelek Tibor. A harmadik ezüstérmes Mészáros Attila géplakatos, a Dunaferr iskola tanulója,  felkészítője Fülöp Ferenc volt. 

A Dunaferr Szakközép és Szakiskola a Szociális és Munkaügyi Minisztérium különdíját kapta, amivel a legjobban szereplő iskolák munkáját ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!